Ervaringen van cliënten

Titia is gestructureerd en doelgericht met mij samen aan de therapie begonnen. Ik voelde vertrouwen en veiligheid bij haar en omdat zij kan putten uit ervaring met verschillende methodieken kon zij mij ‘maatwerk’ bieden. Ik ben de confrontatie aangegaan met oude angsten van mijzelf. Met hulp van Titia heb ik gereedschappen erbij gekregen om met die angsten om te gaan en mijn dagelijkse leven en mijn keuzes er minder door te laten bepalen.

 

– Jan Willem (62 jaar)

Ik heb me tijdens de gesprekken altijd erg op me gemak voelt. Er heerst een sfeer dat er alles gezegd kan worden zonder dat erover geoordeeld word. Titia heeft een fijne rustige energie, die voor mij heel goed werkte. Dit zorgde voor volledig vertrouwen en openheid tussen ons. Ik heb geleerd om mijn eigen emoties weer te omarmen. Des te verder we kwamen in de therapie, des te meer ik thuis kwam in mijn eigen lichaam. Meer in contact met mijn ware emoties en gevoelens. En niet meer bang om die te laten zien. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen en voel me sterker dan ooit!

 

– Dennis (30 jaar)

Wat ik geleerd heb in de therapie is om te mogen voelen en om gevoelens uit te mogen spreken zodat ik deze gevoelens niet meer hoef weg te stoppen en er beter mee om kan gaan.

Voor mij is het ook belangrijk om te leren omgaan met mijn hooggevoeligheid en de bijbehorende prikkels. Dit hoort bij mij als persoon maar kan vermoeiend en veel zijn. Gelukkig kan het ook mooi zijn en daar ben ik me steeds meer bewust van.

Zelf heb ik het gevoel dat ik in de afgelopen 2 jaar steeds meer mijzelf ben gaan worden en dat ik het pantser kan laten vallen zonder het gevoel te hebben dat ik kwetsbaar of verloren ben.

Wat ik prettig vind is dat ik anders kan denken, ik mensen en situaties op een andere manier of van verschillende invalshoeken kan bekijken en dat geeft rust. Zeker de dingen uit het verleden zijn, die nu toch niet meer veranderd kunnen worden.

Ik leef nu meer in het hier en nu en uit mijn hoofd en in mijn gevoel en natuurlijk lukt dat niet altijd en dan fladderen alle hersenspinsels en prikkels weer alle kanten uit maar nu weet ik hoe ik weer “zen” kan worden. De mindfulness in de therapie heeft mij goed gedaan. Ik ben veel bewuster geworden van mijzelf en van mijn kunnen. Het heeft veel goed gedaan voor mijn herstel van mijn burnout.

Titia heeft mij in mijn burnout weer op de rails geholpen met veel handvaten, ideeën, praten en inzichten etc. Maar het mooie is dat ik het uiteindelijk zelf heb gedaan om te komen waar ik nu ben. Dat stukje bewustwording is goed voor het zelfvertrouwen en motivatie om er wat van te maken in het leven.

 

– Danielle (45 jaar)